FanmailSinds ik me in het publieke debat over vaccinatie begeef, en me daarin vooral positief uitlaat over nut en noodzaak van vaccinaties, krijg ik verschillende reacties op de dingen die ik doe. Soms erg leuke en soms vervelende.

Er is een harde kern van antivaxxers in Nederland erg actief is op sociale media en deze mensen reageren regelmatig op mijn bijdragen. Zelf ben ik al lang van deze antivax pagina's verbannen – hun beleid is steevast dat iedereen die maar een beetje kritisch is op de heersende leer van vaccinatiescepsis meteen geblokkeerd wordt (ik heb dit uitgebreid beschreven in deze blog). Maar via-via krijg ik regelmatig deze reacties doorgestuurd en ik heb er hier een aantal bijeengezet.
**Disclaimer** deze fanmailpagina bevat wellicht wat ironie.

Nieuwsuur 2 juli


Op 2 juli sprak ik met Mariëlle Tweebeeke in Nieuwsuur (NPO2) over de spanning tussen privacy en het recht op gezondheid.
H.Sikkema_600
Het ging niet over vaccinatiedrang, maar over privacy, maar dhr. Henk Sikkema had zijn mening over mij (en de Gezondheidsraad) al klaar…

Government_enemy_800
Anoniempje op Twitter met zijn 31 volgers had ook een mening… Misschien moet Anoniempje eens aan de Universiteit van Amsterdam een cursus inleiding in het recht gaan volgen, want wat hier staat is juridische apekool.…

Interview in Tubantia


Op 20 April 2021 verscheen er een lang interview van Herman Haverkate met mij in de Twentse Courant Tubantiavoorpagina en spreadsheet.
Willem_Engel_1
Willem Engel laat het er niet bij zitten, en gaat me "persoonlijk aanpakken." Dat moeten we natuurlijk niet zien als een persoonlijke bedreiging of zo… Hieronder Engels toelichting…

Willem_Engel_2
De Gezondheidsraad, Marion Koopmans, en ik zullen door dhr. Engel voor de rechter worden gedaagd. Zo schreef hij in april, tot op heden heeft geen van ons een dagvaarding gehad. En wat doet die Ronald (sic!) überhaupt in de Gezondheidsraad?

Vaccin_Vrij_800
Ook op de Facebookpagina van Vaccin Vrij regende het weer liefdesbetuigingen…

Ton_Helena_800
En Ton Bijersbergen Van Henegouwen Van den Berg en zijn liefje Helena Eijben (zie voor toelichting hier onder) hadden ook weer een inhoudsloos en machteloos meninkje.

Jan_B_Hommel_800
Jan B. Hommel, beter bekend als Jan Bonte, de Rel-neuroloog-met-een-meningkje-maar-zonder-baan, had ook een meninkje over collega Verweij en mij. En Ton Bijersbergen Van Henegouwen Van den Berg begint ook nog maar weer eens over honkbalknuppels…

Arjan Pasma en "Homeopathische Profylaxe" (september 2020)


Op 21 september 2020 zond het tv-programma De Monitor een uitzending uit waarin de apekool van de CEASE Therapie (Complete Elimination of Autistic Spectrum Expression) nog eens werd behandeld. De meest beruchte verdediger op sociale media is Arjan Pasma. Ik wees hem op de uitzending, en mijn bericht en zijn antwoord daarop werd natuurlijk meteen door de heer Pasma op Facebook gesmeten. Met de onmiddellijke Pavlov-steun van zijn trouwe fans:
AP_1_800
AP_3_800


en, al even voorspelbaar, een hoop commentaar op mij:

AP_2_800AP_4_800

Maar het allermooiste was toch wel de dieptepsychologie die de Grote Denker aan mij weidde:
dieptepsychologie_800
Toch was Arjen niet helemaal zeker dat hij met een "oorverdovende autoriteit" mij "alle hoeken van de kamer had laten zien zien" want na 10 minuten had hij deze analyse alweer van zijn pagina gehaald. Gelukkig hebben we de foto's nog…


arjen roland gevangenis_800
In een totaal willekeurige andere discussie in juni 2020 word ik er totaal non sequitur do0r dhr. Pasma er nog weer eens met de haren bij gesleept – om te suggereren dat de Gezondheidsraad een opvatting over hem heeft.

Willekeurige beledigingen en erkenning? (februari 2020)


Koetsier_600
Ah gossie, arts (kuch) Jannes kan zich niet voorstellen dat Stephan Empel zelfstandig tot de conclusie kan komen dat vaccins erg veilig en effectief zijn. (Ps: goed gedaan Stéphane, de Sorospremie is naar je overgemaakt)…

Pierik_bij_BNR
Ik was een van de deelnemers bij Ask me anything met Jörgen Raymann (BNR radio) over de ontwikkeling van een corona-vaccin, 30 april.

Wat is het stil_600
In de week dat duidelijk werd dat de daling van de vaccinatiegraad is gestopt, de vaccinatiegraad voor de HPV spectaculair is gestegen, de week waarin het voorstel van Rens Raemakers door de Tweede Kamer werd aangenomen, vroeg deze mevrouw zich af waarom het pro-vaccinatiekamp zo stil was. En in zo'n bericht kan een sneer naar Pierik natuurlijk niet ontbreken.

Ben_van_Sark
Nog even een halve bedreiging van Ben van Sark uit Haaksbergen op een vrijdagmiddag, dat kan er ook nog wel bij.

Vader_over_Nivel-rapport_600
Maar kijk nu eens: Ellen Vader, hoofd anti-vaxx propaganda bij VaccinVrij lijkt een artikel van Marcel Verweij en mij bij Freek aan te bevelen… Eindelijk erkenning van onze expertise door VaccinVrij?

Hondsbrutaal
Faye Brave heeft ook een mening.

verweij snotneus_600
Pierik kennen ze onderhand wel, maar wie is die andere snotneus? Frank de Graaf wil Marcel Verweij en mij voor een soort van vaccin-Neurenberg rechtbank (of zo, whatever…) ter verantwoording roepen. Antivaxx heeft wel eens van het Neurenberg-proces gehoord, en dat klinkt wel indrukwekkend dus wordt daar uit den treure naar verwezen…

TOTALITAIRE SAMENLEVING
Paul Rikmans is er van overtuigd dat ik voorstander ben van een TOTALITAIRE samenleving. Zucht, de hyperbolen van antivaxx worden sleets….

Zomer 2019 Vaccinatieplicht kinderopvang


Nationale_rechtsfilosoof_600
Louise Nicolaï is mesoloog (dat is een zelfbedachte onzintitel die desondanks wel gewichtig klinkt) en heeft me uitgeroepen tot nationale rechtsfilosoof. Dank Louise!

Toon over pierik over mensenrechten_600
Voor antwoord op de vraag of het verplicht stellen van vaccinatie in de kinderopvang mogelijk is, verwijst Toon Weisenborn Weisenborn naar mijn werk. En inderdaad daar heb ik wel eens over geschreven, zie hier of in mijn artikel in het Nederlands Tijdschrift voor Gezondheidsrecht maar net iets subtieler dan Toon doet voorkomen.

pasma_loopjongen_genocide
Arjen Pasma die mij en anderen als schuldig acht aan een wereldwijde genocide. Je moet het gore lef maar hebben om zo'n sensitieve term "genocide" in deze context te gebruiken.


Mei 2019 Hoog bezoek uit Assen


Bezoek_assen_800
Op 9 mei kwamen Anne Matthijsse, Bart Nieboer, Janoux Veenhoven en Julia Weijers, 5-VWO scholieren van het Dr Nassaucollege Assen, op bezoek om te me interviewen. Hun verslag: "Vaccinatiegraad; zeker geen kinderspel" is (met toestemming van de auteurs) hier te lezen.

Nieuwsuur optreden (april 2019)

Ik zat op 14 april bij NOS Nieuwsuur.

de greef pierik is een dombo_500
"Pierik … is niet alleen een enorme Dombo op vaccinatiegebied, hij weet ook geen fluit van juridische zaken of rechtspraak af." Het is fijn dat homo universalis Frank de Greef me erop wijst dat de rechter alleen een verbod op kan leggen als de wetgever daarover een wet geeft gemaakt. (maar zie tweede alinea van dit artikel: Misschien was ik hier toch wel van op de hoogte maar had Frank niet zo goed geluisterd).


Random beledigingen – én een compliment (april 2019)


wie neem pierik nog serieus_500
Inderdaad: random beledigen…

toon opvrolijken copy-600
Als Ton Bijersbergen Van Henegouwen Van den Berg (ook wel Ton Bijstandsbergen van Bankhangen van den Berg genoemd) een beetje down is, heeft ie wat erkenning nodig en zoekt hij op deze pagina of hij alweer wordt genoemd, want daar wordt hij weer vrolijk van. Tuurlijk Ton, at your service!

stuiptrekkingen_500
Inderdaad: random beledigen…

PHARMASHILL_500
Pierik is een FARMASHILL, en daarom bewoon ik deze villa…

wakefield-house_500
Oh nee, dit is het huis van Andrew Wakefield. Betaald op basis van alle gulle giften van goedgelovige antivaxxers (zie hier)

Rechtsfilosoof_500
Alweer ontmaskerd! Rechtsfilosoof is natuurlijk gewoon een zelfverzonnen titel.

Helena heeft medelijden_500
Helena Eijben heeft medelijden, en analyseert me weer even met een genadeloze precisie: angst, zelfoverschatting en minderwaardigheidscomplex. En dan ook nog eens corrupt… OUCH! that hurts!

belediging vor het intellect_500
Cathrien Bos zegt waar het op staat NOS: het is een belediging voor het menselijk intellect dat u Pierik het woord geeft!

vriendjes op de juiste plaats_500
Henriette va Laan heeft het feilloos door: Pierik is niet slim maar de anderen zijn dom, het is allemaal een kwestie van perspectief. Of zo.

die man is krankzinnig_500
Natuurlijk, Ilona Thewissen, krankzinnig, die term was al een tijdje niet meer voorbijgekomen.

overdag is hij rechtsfilosoof_500
Een diepte-psychologische analyse van Ton Bijersbergen Van Henegouwen Van den Berg. Daar moet je altijd even voor gaan zitten.

Misselijk, walgelijk_500
Sorry Frank de Greef, Paul Heijligers en Elias Berckmans, ik hoop dat het weer een beetje gaat…

flapdrol_500
Dacht ik een bijdrage te leveren aan de discussie op de Facebookpagina Vaccineren: ja of nee? met het plaatsen van mooi NYTimes artikel. Word je zonder concrete aanleiding door Evelien van Haaften uitgemaakt voor "psychopate flapdrol." Blijkbaar hoort het erbij op sociale media maar echt wennen doet het nooit.

echte fanmail_500
En toen kwam diezelfde dag nog dit berichtje van Esther en was alles weer goed 😍😍😍.

Collega Verweij krijgt er ook van langs…


Jut en Jul _500
We zij het komische duo Jut en Jul…

verweij rechterhand pierik_600
Maar deze minheer Verweij is slechts de rechterhand van de heer Pierik.


pierik is acrobaat_500
Pierik die is acrobaat en Verweij zit vol kattenkwaad!

billenmaatje_500
Gegeven dat Irma van der Meer Twitter gewoonlijk besmeurt met jodensterren (zie onder), valt deze opmerking nog best nog wel mee.

irma_500
Irma van der Meer: all-around contrarian (zie onder) en moderator bij de geheime Facebookpagina van VaccinVrij. Met zulke vrienden heeft VaccinVrij geen vijanden meer nodig.

auschwitz memorial _500
Deze reactie op de Davidsterren van het Auschwitz Museum behoeft geen verdere toelichting.


Bijeenkomst Vaccinatiealliantie maart 2019)Pierik_organiseert_Vaccinatiealliantie
Volgens Ellen Vader en Door Frankema organiseer ik de (bijeenkomsten van) de Vaccinatiealliantie. Iets te veel eer.

Pierik_centraal_op_Vaccinvrij
Vervolgens kreeg ik wat persoonlijke aandacht van Ellen Vader en Door Frankema op de homepage van VaccinVrij. Het voelde als een warm bad.


Colloquium Vaccinatiefabels (februari 2019)Op 14 februari 2019 organiseerde ik een colloquium "Het tegengaan van vaccinatiefabels: wat is de rol van de overheid?" Ellen Vader van VaccinVrij houdt deze homepage scherp in de gaten en heeft na minutieus onderzoek ontdekt dat ik een *besloten* bijeenkomst over vaccineren organiseer. Dat klinkt in haar oren natuurlijk heel samenzweerderig…

blokhuis over 14 colloquium_350
Screenshot 2019-02-15 at 16.59.59
Ook de Staatssecretaris heeft de bijeenkomst opgemerkt. Zie deze opmerking tijden het debat op over het vaccinatiebeleid 14 februari in de Tweede Kamer.


Rondetafelgesprek Tweede Kamer (januari 2019)


Lianne Bos vond het maar een eenzijdig gesprek en mij een mensenrechten-schender en farmavriendje met een groot ego.


Lianne Bos vond ons voorstel tot een vaccinatieplicht niets meer of minder dan Nazi-beleid. Ze wilde me in een openbaar debat uitschakelen maar ik had geen tijd, ik moet naar Radio Eenvandaag.Lianne Bos had andere plannen. Het leek haar redelijk dat ik een openbaar gesprek met haar aanging (lees – me zou laten onderwerpen aan een een showproces) waarin ik dan van haar mocht aangeven achter de Neurenbergcode te staan, de integriteit van het lichaam (zo noemen we dat in het recht, Lianne) te erkennen, enzovoort. Blij dat ze me niet vroeg om in het openbaar te verklaren dat ik mijn kinderen niet sla en mijn vrouw niet bedrieg…


Van Margreet van den Berg mag ik het woord filosoof niet gebruiken, en verwacht dat ik binnenkort zal worden uitgefaseerd….


VaccinVrij is boos.De stichting VaccinVrij is boos dat ze geen podium kreeg bij hoorzitting over vaccinaties in Tweede Kamer. Maar de stichting snapt de democratie ook niet helemaal. Leden van de Tweede Kamer zijn niet uitgenodigd op deze hoorzitting; de hoorzitting is door hen georganiseerd! En de leden van de Tweede Kamer hebben zelf ook de deskundigen uitgenodigd.Door Frankema van VaccinVrij had zichzelf uitgenodigd bij de hoorzitting maar kreeg nul op het request. Ook de Tweede Kamer, de democratisch-gekozen volksvertegenwoordiging, had blijkbaar geen interesse in de onzinverhalen van VaccinVrij en koos voor echte deskundigen.
Zie ook deze debunk van Lodewijk Attema.En dat terwijl Staatssecretaris Paul Blokhuis een week ervoor ouders nog onomwonden had gewaarschuwd voor de onzin die VaccinVrij rondstrooit.


VaccinVrij Mondood_500
De vraag stellen is hem beantwoorden…


dagvaardingen
Het juridische team van VaccinVrij is nog druk bezig met mijn dossier, ik heb nog steeds geen dagvaarding binnen…

gert van dijk_500
Gert van Dijk (geen arts, wel werkzaam bij Artsenfederatie KNMG)? Vriendje van Roland Pierik, dus niet serieus nemen!


Griepprik


Herinnert u zich nog dat de voorzitter van de Nederlandse Vereniging Kritisch Prikken (NVKP) Anne-Marie van Raaij in een interview op Villa Media op zoek was naar erkenning als respectvolle gesprekspartner van de media?

Zie hier: in november 2018 geleden kreeg ik mijn griepprik en een toevallige collega maakte een foto. Deze had ik, in het kader van #ikvaccineer op twitter gezet. Deze tweet werd opgemerkt op de Facebookpagina van de NVKP. Zie hoe respectvol, hoe wetenschappelijk geïnformeerd de debatten zijn die op site van de NVKP plaatsvinden…

Maar alle gekheid op een stokje: Ton Bijersbergen Van Henegouwen Van den Berg, beter bekend als Ton van den Berg, is de een van beheerders van de Facebookpagina van de NVKP. Achter de facade van vriendelijkheid van Anne-Marie van Raaij is dit het ware gezicht van de NVKP.

griepprik


Nog meer fanmail…Zodra je je in het publieke debat begeeft, menen mensen als Lianne Bos, zonder verder enige kennis van zaken te hebben, van alles over je te kunnen roepen…


De smakeloze metaforen van Eelco de Peelco (Eelco van Berkum) die naar voren is geschoven als woordvoerder door de Nederlandse Vereniging voor Kritisch Prikken.

Na het mooie interview met Floor Rusman in de NRC Next/Handelsblad van 27 november konden de reacties natuurlijk niet uitblijven… Frank de greef wijst me er fijntjes op dat ik eerlijkheid maar blijf verwarren met domheid …

gekochte paginas_500
Ragner Onrust doorziet het plan feilloos: Big Pharma heeft die pagina's in de NRC gewoon gekocht joh!
Drol, Dombo, en een wereld van onkunde… Frank de Greef weet me weer haarscherp te analyseren!


Myrna een pierik stuk om te reageren

Kijk: ze hebben mijn artikel op Folia ontdekt. En nu gaan ze met zijn alleen reageren.


eelco over schilpadden

Eelco de Peelco heeft carrièreadvies: Ik moet maar gaan filosoferen over schildpadden zodat ik het debat over vaccinatie aan de zelfbenoemde deskundigen zoals hijzelf kan overlaten.
Helena_Staatssecretaris_Pierik_500
Helena Eijben, een van de oppertrollen van antivaxx over Staatssecretaris Blokhuis, rechtsfilosofen en andere onkundige mannen – wat weten die nu van vaccinatie? Vrouwen en moeders kunnen beter naar hun eigen gevoel luisteren. Of naar Helena zelf, want is wel gekwalificeerd: een werkloos bankzitter met een diploma van de Google-University – met lof afgestudeerd!helena homepage
Oktober 2018. Antivaxx heeft erg veel moeite om haar standpunt in krant en op radio en TV te krijgen. Het feit dat dat 'onnozele geroeptoeter' van Pierik wel steeds in de krant komt kan alleen maar worden verklaard doordat hij vriendjes bij de Trouw heeft. Naar aanleiding van dit artikel.vasteprikdag_homepage

Februari 2018. Toen duidelijk werd dat ik was gevraagd een presentatie te geven bij de jaarlijkse Vasteprikdag van het RIVM was de conclusie snel getrokken….
hoofd beinvloedeR-homepage
Antivaxx heeft het precies in de gaten: samen met Lodewijk Attema ben ik bezig met een grote samenzwering tegen het "gewone volk'.sneuneus_homepage

De persoon achter sneuneus-opmerking zullen vele antivax-watchers wel herkennen.gezwets in de ruimte_homepage

Vallen Marcel Verweij en ik toch even keihard door de mand met ons hypothetisch gezwets in de ruimte… Ja, als je niet van de flat was gesprongen dan had je nog geleefd… Waarheid als een koe natuurlijk!
Door wie wort ie betaald
En door wie wordt ie betaald? #BIGPHARMA natuurlijk! Maar hij is maar gewoon een bang musje in een boom, slechts hoofddocent aan een universitiet (sic.)!emmer_homepagevreselijke man_homepage
Ik ben erg populair op Facebook….
arrogante smoelwerk_homepage
Maar ook op Twitter maak ik veel vrienden…


trollen_homepage
Soms slaat de fantasie een beetje op hol bij anivaxx. Met een bijrol voor loopjongen Attema.


voelt de tevredenheid
Dieptepsychologie 1.01rare malloot_homepage
Een oprechte vraag…
pierikiaan_homepage
Natuurlijk: de NSB kan niet in deze discussies ontbreken.mengele_homepage
Ook de link met Nazi-Duitsland is erg populair als het gaat over verplichte vaccinatie. De afbeelding van de Jodenster met "ongevaccineerd" erin gefotoshopt zal ik u besparen.
boerenlul_homepage
Een subtiele bijdrage van een rijzende ster in de antivaxwereld, iemand die veel geliked wordt op de Facebookpagina's van de Nederlandse Vereniging voor Kritisch Prikken en De Vaccinatieraad. Deze reactie schreef hij nog voordat hij verviel in onvervalste bedreigingen die ik hier maar even niet zal plaatsen.